De HTM schrijft op zondag 9 december 2018 bus-geschiedenis. Vanaf deze dag rijdt de nieuwe lijn 28 tussen Scheveningen Zuiderstrand en station Den Haag Centraal en in de spitsuren station Voorburg. Bijzonder is de inzet van acht nieuwe door VDL gebouwde elektrische bussen.  Op het eindpunt aan het Zuiderstrand staan twee laadpalen met een snel-lader en bij de busgarage in de Telexstraat zijn stekkerladers aangebracht waarmee de bussen kunnen worden opgeladen.

De gloednieuwe 2001 staat reserve bij het Zuiderstrand. 9 december 2018

De bussen hebben een actieradius van ongeveer 120 kilometer. Ze hebben 24 vaste zitplaatsen en zeven opklapbare stoelen. Bovendien heeft HTM de bussen geschikt gemaakt voor het vervoer van een elektrische rolstoel. Deze laatste voorzienig werkt niet in de bus die een paar dagen eerder bij de officiële presentatie wordt gebruikt. Directeur Jaap Bierman laat dan snel een tweede bus komen waar het wel perfect functioneert.   De HTM zegt met deze bussen ervaring op te willen doen met het rijden met de elektrische bus in de dienstregeling. Deze ervaringen kunnen dan gebruikt worden bij de aanschaf van de volgende zero emissie bussen. Het vervoersbedrijf verwacht dan nog in 2024 volledig met zero emissie bussen te kunnen rijden maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren na de coronacrisis is nog even afwachten.

De 2007 bij de oplaadpaal aan het Zuiderstrand. 9 december 2018

Bus 28 moet de bewoners van de nieuwe huizen op het oude Norfolk terrein en de bezoekers van het Zuiderstrandtheater van openbaar vervoer voorzien. Vanwege werkzaamheden rijden de elektrische bussen op dit moment niet op lijn 28 en zijn de aardgasbussen weer even te zien.

De 2006 staat klaar bij het eindpunt Zuiderstrand. 9 december 2018