Arrangement Zelf tram rijden

Nieuwe data voor Arrangement ‘Zelf Tram Rijden’ voor 2022 worden nog gepland.

Was dit altijd uw kinderdroom? Een tram besturen? Het HOVM wil graag die droom in vervulling laten gaan. Ook dit seizoen is er toch nog gelegenheid om, natuurlijk onder begeleiding, zelfstandig een ritje te maken met een ruim 60 jaar oude tram.

U wordt niet meteen in het diepe gegooid, want na ontvangst met koffie, thee of fris beginnen we met een stukje theorie, samen met een tweede leerling. Vervolgens neemt u plaats in PCC-car 1193 uit 1957, met een instructeur aan uw zijde, en rijdt u deze historische tram zelf naar Scheveningen Haven. Daar is gelegenheid voor een korte fotostop, waarna de tweede leerling de tram terugrijdt naar het HOVM. Bij terugkomst bij het HOVM ontvangt u een certificaat als aandenken aan deze bijzondere rit.

Het arrangement, inclusief de theorie, duurt ongeveer 1 uur, waarbij u zelf ca. 20-25 minuten rijdt.

Het HOVM heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De belangrijkste zijn een doorzichtig scherm tussen instructeur en leerling, en de verplichting voor eventuele meereizenden om een mondkapje te dragen tijdens de tramrit.

Om zelf tram te mogen rijden, gelden de volgende voorwaarden:

• leeftijd: minimaal 18 en maximaal 75 jaar, aan te tonen door middel van een geldig identiteitsdocument voorafgaand aan de rit
• minimaal in bezit van rijbewijs B, te tonen voorafgaand aan de rit
• lengte: minimaal 1,62 en maximaal 1,95 meter
• niet onder invloed van alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen die uw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden

De instructeur kan op de dag zelf altijd besluiten een leerling te weigeren, bijvoorbeeld indien deze niet fit oogt. Het eindoordeel wordt altijd door de instructeur gemaakt. Er wordt in voorkomende situaties geen geld teruggestort.

U mag 1 passagier kosteloos laten meerijden tijdens het arrangement. In totaal mogen maximaal 6 personen met u meerijden: voor alle overige personen geldt het reguliere combitickettarief van € 10,50 p.p.

Indien PCC 1193 onverhoopt niet beschikbaar is, wordt samen met u naar een alternatieve datum gezocht, of wordt uw geld teruggestort.